This website uses cookies to improve your browsing experience. By continuing to use this site, you consent to the use of cookies on your device as described in our Pravilih o piškotkih.
Rezerviraj zdaj
+386 2 29 27 000
Rezerviraj zdaj
photo hotel

Splošni pogoji hotela

SPLOŠNI POGOJI

Pogodbeni partnerji:
Pogodbena partnerja sta Hotel City Maribor**** in stranka/hotelski gost/naročnik (v nadaljevanju »gost«). Če je za gosta oddala naročilo tretja oseba, potem na podlagi solidarnega jamstva tretja oseba skupaj z gostom jamči hotelu za vse obveznosti iz pogodbe.

Sklenitev pogodbe:
Pogodba je sklenjena, ko hotel prejme pisno potrdilo s strani gosta in ko hotel pošlje potrditev rezervacije gostu. S tem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja (SPP). Pozor: ponudba za nastanitev ne pomeni rezervirane sobe. Gost mora potrditi prejeto ponudbo s ključnimi podatki, na osnovi katere prejme potrditev rezervacije, ki mu zagotavlja bivanje v hotelu. 
V posebnih primerih stalnih gostov, velja pisno naročilo, na katerega hotel pošlje potrditev rezervacije. Le-ta zagotavlja za gosta nastanitev.

Valuta:
Vse cene so v valuti evro (€ / EUR) in imajo vključen DDV.

Rezervacija:
Gost lahko opravi rezervacijo pisno na elektronski naslov info@cityhotel-mb.si, po telefonu  +386 2 29 27 000 ali osebno na recepciji hotela. Rezervacijo lahko gost opravi tudi preko spletne strani ali spletnih portalov. V primeru rezervacij preko spletnih portalov, se gost strinja s pogoji rezervacije na spletnem portalu in posledično tudi s splošnimi pogoji hotela.

Jamstvo: 

Za vse rezervacije se zahteva jamstvo s kreditno kartico, ki je veljavna za celoten čas bivanja. Prosimo, da uporabite isto kreditno kartico tudi ob prijavi v hotel. Za posamezna podjetja ali produkte lahko veljajo posebni pogoji. Kot garancija ne velja debitna kartica (npr.: Maestro).

Nepovratna rezervacija (Non – refundable rezervacija): 
Kreditno kartico gosta bremenimo za celoten znesek bivanja na dan rezervacije. Rezervacije ni mogoče preklicati ali spremeniti. Pogoji rezervacije so določeni v potrditvi rezervacije in v skladu s pogoji o odpovedi.
 
Odpoved rezervacije ali sprememba rezervacije:
Za spremembo rezervacije/odpoved  rezervacije pišite na info@cityhotel-mb.si, ali pokličite na 
+386 2 29 27 000. Gost lahko svojo rezervacijo brezplačno odpove do 48 ur pred predvidenim prihodom zavedenim v potrditvi rezervacije (do 10. ure 48. ur pred datumom prihoda). Če gost ne pride in svoje rezervacije pravočasno ne odpove, se mu obračuna 100% znesek v višini cene ene nočitve, razen če je v pravilih o odpovedi določeno drugače.

Neprihod gosta:
Če se gost ne prijavi v hotel na dan prihoda, se bremeni skladno s pogoji o odpovedi rezervacije kreditno kartico, ki jo je gost navedel ob rezervaciji za garancijo.

Plačilo:
Možni so naslednji načini plačila: Visa, Mastercard/Eurocard, American Express, Diners, Maestro, gotovina, naročilnica, predračun.
V kolikor je način plačila naročilnica (velja samo za podjetja), mora biti naročilnica dostavljena fizično v hotel ali poslana po elektronski pošti na info@cityhotel-mb.si najkasneje na dan prihoda gosta do 12. ure. V primeru da naročilnice ne prejmemo do prihoda gosta, bomo bili primorani hotelskemu gostu zaračunati bivanje.
Ob plačilu po predračunu je potrebno poslati potrdilo o plačilu predračuna na elektronski naslov info@cityhotel-mb.si. Predračun mora biti poravnan najkasneje 24 ur pred prihodom gosta.

Storitev:
Osnovna storitev je nočitev z zajtrkom. 
Hotelski gost lahko naroči penzionski obrok, katerega mora naročiti na recepciji hotela. Za penzionski obrok prejme gost kupon, ki ga mora oddati v restavraciji ob koriščenju. 
Hotel razpolaga z brunch in a la carte restavracijo.

Prijava/odjava gostov:
prijava: od 14:00 – 24:00, odjava: do 11:00
Rezervirano sobo za gosta držimo na dan prihoda do 24. ure. V primeru kasnejšega prihoda je gost dolžen predčasno obvestiti hotel – najkasneje do 24. ure na dan prihoda. V kolikor gost ne seznani hotela pravočasno, hotel ni dolžen držati sobe za gosta, prav tako ima pravico gostu zaračunati stroške neprihoda. 
Zgodnja prijava ali pozna odjava sta možni izključno ob predhodnem dogovoru, potrditvi s strani hotela, in glede na razpoložljivost. Zgodnja prijava med 12:00 in 14:00 je brezplačna. Privaja pred 12. uro, se zaračuna v 50% vrednosti nočitve. Pozna odjava do 13. ure je brezplačna. Odhodi po tej uri se zaračunajo v 50% vrednosti nočitve.

Prijava v hotel:
Iz varnostnih razlogov morajo gostje ob prijavi imeti s seboj veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list). Ob prijavi v hotel hotelski gostje izpolnijo prijavni list, katerega podpišejo. En izvod prejme hotelski gost. Gost mora podati podatke kreditne kartice, ki veljajo kot garancija. V kolikor je gost podatke posredoval že pri rezervaciji, podatke posreduje ob prihodu ponovno iz varnostnih razlogov. Kreditna kartica mora biti fizično prisotna. V primeru, da gost nima kreditne kartice, mora položiti garancijo v gotovini, v vrednosti 50,00€. Le-ta se gostu na dan odhoda vrne, v kolikor ni neporavnanih storitev in drugih nastalih stroškov. 

Turistična taksa:
Se zaračuna vsem osebam po spodnjih pogojih odrejenih s strani Mestne Občine Maribor. Odraslim se zaračuna turistična taksa v višini 1,27€ na osebo na noč.
Otroci in mladina od 7. leta starosti do 18. leta starosti, plačajo polovično vrednost odrejene turistične takse, v vrednosti 0,64€ na osebo na noč.

Otroci:
Otroci do 6. leta starosti v sobi s starši bivajo brezplačno. 
Otroci starosti od 6. leta starosti do 12. leta starosti imajo 40% popust na vrednost nočitve na osebo.
Za otroke, starejše od 12 let, se zaračuna enako doplačilo kot za odrasle, če bivajo na dodatnem ležišču v sobi s starši.

Otroška posteljica:
Doplačilo za otroško posteljico je 15,00€ na noč.
 
Dodatno ležišče za tretjo osebo:
Dodatno ležišče je na voljo v superior sobah in v suitah. Tretja oseba na dodatnem ležišču ima 30% popust na vrednost nočitve na osebo.

Hišni ljubljenčki:
Hišni ljubljenčki so v našem hotelu dobrodošli. Doplačilo je 15,00€ na hišnega ljubljenčka na noč. O spremstvu hišnega ljubljenčka je potrebno hotel obvestiti ob rezervaciji in s tem pridobiti predhodno potrditev s strani hotela. Vljudno naprošamo, da hišne ljubljenčke ne vodite v prostore zajtrkovalnice in v restavracijo hotela. Hišni ljubljenčki morajo biti na povodcu.

Parkirni prostor:
Hotelskim gostom nudimo parkiranje v lastni garažni hiši glede na razpoložljivost. Rezervacija parkirnega mesta ni možna. Pavšal parkirnine za hotelske goste znaša 4,00€ na avto na noč. V garažo lahko zapeljejo vozila do višine 2,1m.
Pozor: parkirišče pred hotelom (pod mostom) ni od hotela in je namenjeno izključno kratkoročnemu parkiranju. Vljudno naprošamo hotelske goste, da avto parkirajo v hotelsko garažno hišo. Za morebitne kazni s strani redarstva hotel ne odgovarja.

Kajenje:
V hotelu je kajenje dovoljeno le na terasah hotela (Restavracija Terasa, Lobby). V hotelskih sobah in drugje je kajenje prepovedano. Hotel ima pravico zaračunati dodaten znesek 150,00 € za kritje stroškov čiščenja, osvežitve in zračenja sobe. Poleg omenjenega zneska bo dodatno zaračunana morebitna škoda.

Škoda: 

Pridržujemo si pravico in gost nas s podpisom na prijavnici pooblašča, da bremenimo kreditno kartico za morebitno škodo, ki je nastala v sobi gosta ali v hotelu med bivanjem gosta, ali za vse predmete, ki manjkajo ob odhodu gosta.

Dogodki v hotelu: 
Ob različnih terminih skozi vse leto lahko v hotelu potekajo poroke, dogodki in zabave, ki bi lahko motile počitek gosta. Prosimo, da se gosti o tem pozanimate, preden rezervirate bivanje v hotelu.

Darilni boni:
Darilni bon je veljaven do izteka datuma veljavnosti, ki je naveden na vsakem posamičnem darilnem bonu. V kolikor na darilnem bonu datum veljavnost ni zapisan, se šteje, da je darilni bon veljaven eno leto od datuma izdaje. Darilne bone je potrebno predložiti pred koriščenjem storitev v gostinstvu in ob prijavi v hotel na recepciji. Predati je potrebno originalni darilni bon, kopije darilnih bonov ali scan-i niso veljavni.

Hotelska kartica: 
Hotelsko kartico prejme gost ob prijavi in jo je dolžen ob odjavi oddati na recepciji hotela. V primeru izgube ali neoddane kartice ob odjavi, si hotel pridružuje pravico, da gostu zaračuna vrednost kartice v višini 10,00€.

Predčasni odhod: 
Hotel ni dolžen vrniti hotelskemu gostu/stranki vrednosti nočitve za predčasni odhod. Za morebitne izjeme glede na razlog predčasnega odhoda, je potrebna odobritev s strani vodstva.

Veljavno pravo:  
Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita za izključno pristojnost slovenskih sodišč.
Close